Mijn verhaal

Diana Grose, Biochemist, Naturopath and Health Coach
Drs. D. Grose, Biochemicus, Natuurgeneeskundige en Coach

Ik ben geboren en opgeleid in Engeland en hebt de helft van mijn leven in Nederland gewoond. Vanaf mijn 16de voelde ik een verlangen om mensen met kanker te helpen, gedeeltelijk maar niet alleen doordat mijn moeder aan kanker is overleden toen ik 19 jaar was. Ik was gefascineerd door hoe het leven werkt – ik wilde het op het diepste niveau kunnen doorgronden en ontdekken hoe het leven zo verkeerd kon gaan bij kanker.

Gedurende mijn persoonlijke leven heeft ernstige ziekte mij meerdere keren op mijn knieën gebracht. Mijn lichaam maakte mij met haar signalen wakker: het was tijd om pijnlijke situaties te beëindigen. Het blootleggen en accepteren van deze boodschappen was een belangrijk deel van mijn eigen transformatieproces. Ik heb schaamte en kwetsbaarheid ervaren in de zoektocht om mijn ware zelf te kunnen laten zien. Met vallen en opstaan leerde ik de weg van hulpeloze slachtoffer naar zelfbekrachtiging door moedige stappen te ondernemen. Deze ervaring is wat mij vooral drijft om andere vrouwen te willen ondersteunen – hun kracht en levensenergie te hervinden om kanker te overwinnen.

Het leven heeft mij recentelijk nog een keer een onverwachte wake up call gegeven. Tijdens urgente chirurgie om mijn blindedarm te verwijderen werd een langzaam groeiende tumor ontdekt – gelukkig met een zeer gunstig prognose. Maar natuurlijk heeft het mij geïnspireerd om mijn eigen grondige zelfzorg programma te ondernemen met veel van de dingen die ik aan jou zal adviseren. Zo voel ik mij zeker dankbaar voor de lessen in “Walking my Talk” en alles dat ik heb moeten leren over de kleinste praktische details.

 

totem-emotionelevrijheid-horizontal

Health Coach

Ik heb een sterke wetenschappelijke basis én een brede achtergrond in de natuurgeneeswijzen. Ik onderging een specifieke opleiding tot Health Creation Mentor voor mensen met kanker met de integratieve arts Dr. Rosy Daniel, zie www.healthcreation.co.uk.  Gedurende 5 jaar leidde ik een cursus “Innerlijke Kracht Ontwikkelen” in het lokale inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar  www.praethuys.nl.  Door beweging, meditatie en visualisatie leerden deelnemers te ontspannen, stil te worden en toegang te krijgen tot hun authentieke bron van kracht. Tegenwoordig geef ik sessies (diepe ontspanning en hands-on heling) bij Puyssentut, een retraite centrum voor mensen met kanker in Frankrijk www.puyssentut.fr.  Ook geef ik als coach consulten over behandelkeuzes aan cliënten van www.kanker-actueel.nl (een goede bron van informatie over innovatieve behandelingen.

 

Wetenschap

Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit in Biochemie, Farmacologie en Pathologie. In 1969 begon ik in een ziekenhuis onderzoek te doen over oestrogeen receptoren in de tumoren van vrouwen met borstkanker. Geleidelijk over een periode van 3 jaar werd ik ervan overtuigd dat emotionele factoren (zoals veerkrachtigheid) minstens zo belangrijk waren voor het verloop van de ziekte als de aanwezigheid van oestrogeen receptoren. Dit heeft mij ertoe gebracht om de biochemische benadering te verlaten en mijn eigen ontdekkingsreis te ondernemen. Dit betekent echter niet dat ik nu denk dat de rol van oestrogeen en andere hormonen onbelangrijk is.

De laatste 40 jaar heb ik wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kanker in brede zin gevolgd, met oog voor de factoren die vatbaarheid voor het kankerproces veroorzaken en hoe deze oorzakelijke factoren omgekeerd kunnen worden.

Klik hier voor voor volledig biografie en opleidingen.

Natuurgeneeskunde

Opleidingen in vele natuurgeneeskundige modaliteiten zijn in de loop der jaren gevolgd (o.a. iriscopie, kruidengeneeskunde, emotioneel lichaamswerk, energetische geneeswijzen, neurofeedback voor stress gerelateerde aandoeningen). Ondertussen heb ik 15 jaar lang als kwalitatief marktonderzoeker artsen geïnterviewd over hun gebruik van farmaceutische middelen.

Momenteel heb ik 20 jaar praktische ervaring als natuurgeneeskundig therapeute. Mijn achtergrond geeft mij het vermogen om de kloof tussen reguliere en complementaire geneeskunde te overbruggen. Het maakt ook dat ik de validiteit van de diverse informatie bronnen op internet kritisch kan beoordelen.

In het afgelopen jaar volgde ik seminars in Londen met Drs. Xandria Williams, biochemicus en natuurgeneeskundige, die zich in behandeling van mensen met kanker specialiseert. Daardoor blijf ik ‘up-to-date’ met recente wetenschappelijk onderzoek naar de biochemie van natuurlijke antikanker middelen. Onvervangbaar is haar vooruitstrevende werk aangaande het gebruik van testen voor het opsporen van de vroegste tekenen van een recidief. www.xandriawilliams.co.uk

 

Diana was zeer behulpzaam voor mij met mijn hormonale overgangsklachten. Ze heeft mij ook gesteund om in mijn eigen kracht te gaan staan en de prioriteiten voor mijn zelfzorg te bepalen. Haar hands-on helingen waren gekenmerkt door een gelijkmatige zachte aanwezigheid vol zorg en compassie. Ik heb nog meer lof voor haar sinds ik een lijst met supplementen van haar heb gekregen gebaseerd op goed onderzoek.

Puyssentut deelnemer 

 

totem-emotionelevrijheid-horizontal